Hoşbulduk…

Bazı mesleklerin girişi vardır, çıkışı yoktur.

O mesleklerden biri de “gazeteciliktir”…

Bizim de mesleğe girişimiz dile kolay bundan 30 yıl öncesine dayanıyor. Bâb-ı Âli’ye bir girişimiz oldu, o girişle beraber dile kolay 20 yıl mutfakta çalıştık.

Kimi zaman düzeltmenlik yaptık, kimi zaman sayfa sekreterliği, kimi zaman köşe yazarlığı. Kimi zaman gazete imtiyaz sahipliği…

Tabir caiz ise gazetecilik mesleğine dair yapılması gereken ne varsa her basamaktan birer birer çıkıp sonrasında 212 sayılı Basın Meslek Kanunu ile tekavüte ayrıldık…

Ayrılmasına ayrıldık ama…

Bir kere kanımıza giren mürekkep kokusu her geçen gün meslek arzumuzu kamçıladı.

Hasretle yanan yüreğim yavuklusunu bekler gibi yazma arzusu her geçen gün artarak devam ediyordu.

Artık frenler tutmaz oldu.

Üstüne üstlük bırakın frenebasmayı, gaza basıyorduk.

Mesleğe başladığımız ilk günün heyecanı ve ateşi hala içimizdedir. Bu duyguları bastırmanın tek yolu da tekrar yazmaktan geçiyordur.

Hâlihazırda zât-ı âlinize belki köşelerini açacak mecra bulmak zordu.

O zaman biz de kendi mecramızı kurmalıydık.

Teknolojinin bizlere sunduğu nimet olan sosyal medya hesaplarımız tam da bu mecranın işlevini görüyordu ve yeniden başlangıç için iyi bir fırsattı.

Teknolojinin sunduğu fırsatı bizler de geri çevirmedik.

Bu sefer gazete sayfalarından değil, sanal dünyadan, kendi blogumdan -bugünden itibaren haftada iki gün, gerçek yaşanmışlıklarla buluşmaya başlayacağız.

Hatta siz bu yazıyı okuduysanız, buluştuk demektir.

O zaman idealimizi yeniden gerçekleştirme adına 30 yıl önce mesleğe başladığım ilk günkü heyecanla yeniden siz sevgili dostlarımla buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Biz buradayız, bir yandan çayınızı yudumlarken bir yandan da sohbet ederiz efendim

He bu arada hoş bulduk…

Mehmet Yıldız

27 comments

  1. Mehmet bey kardeşim, yazmak hep saygı duyduğum ve insanı tekamül ettiren bir amel olduğunu hep düşündüm. Çıktığın yol hayırlı olsun. Yazıların kalpten ve gönülden çıksın inşallah. Zira kalp/ gönül ve akıl süzgecinden geçen yazılar muhataplarda ma’kes bulur.

  2. Allah yolunu açık etsin hayırlı olsun . rabbim bu yolda ayağına taş değdirmesin bu uzun mesafeli koşu inşallah yeni başlangıçlara vesile olur rabbim yââr ve yardımcınız olsun .

  3. Sevgili Yazar Dostum, tekrar sizin yazılarınızı okuyabilmek ve istifade edebilmek bizlere büyük bir mutluluk ve haz verecektir. Yolunuz açık olsun. Selam ve Dua ile kalın…

  4. Hayırlı olsun sayın abim ALLAH yolunu açık etsin. İnşallah asli mesleğinde daha iyi yerlere gelirsin, bizimde medari iftiharımız olursun.

  5. Hayırlı olsun, Mehmet bey
    Fikri zikri dürüst yazarlara her daim ihtiyaç var.
    Yolunuz açık olsun…

  6. Hayırlara vesile olsun inşallah.
    Tebrik ediyorum.
    Kalemin gücü imanlı düçünce ve dava ruhu ile birleşince dahada anlam kazanır…
    Kaleminiz güçlü olsun inşallah.

  7. Siteyu tesadufen buldum yorumunuz ve üslubununuzu beğendim. Özellikle toplumsal konuları gündeme getireceğini yazıları takip edeceğim. Başarılar dilerim.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir