İşte Senaryo İşte Film….

Soğuk bir yaz akşamı adamın biri mezarının başında gülerek ağlıyordu diye bir yazıya başlasak muhtemelen bu adam dalga mı geçiyor ya da kafayı mı buldu derdiniz.
İşte birkaç gündür ceza alıp da kafayı bulan birileri var.
Ama ayrıntılara girmeden şu soruyu kendi kendinize sorun.
Siz hapis cezası alıp da sevinen gördünüz mü hiç?
Bu soruya muhtemelen hepiniz hayır diyeceksiniz.
Ben hayatımda iki kere gördüm.
İlki beyaz perdede Metin Akpınar ile Zeki Alasya’nın oynadığı “5 Milyoncuk Borç Verir misin” filminde; iki arkadaşın ceza alıp hapse girmeleriyle sevinmelerini konu alan film.
Diğeri de önceki gün açıklanan karar sonrası almış olduğu hapis cezasına ve siyasi yasağa sevinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener’in sarılma sahneleri…
İki sahne arasında bir fark var mı?
Bana göre yok…
*
Ama ikisinin de ortak özelliği; iyi bir şekilde planlanmış kurgu olması.
Bir senaryo ancak bu kadar başarılı bir şekilde uygulanır.
Biri siyaset sahnesinde, diğeri de beyaz perdede…
Bizim işimiz sinema eleştirmenliği değil. O işi bırakalım sinema eleştirmenleri yapsın.
Ama geçmişte ucundan siyaset yaptığımız ve yazdığımız için İmamoğlu ile Akşener’in o sarılma sahnesi ile ilgili olarak onlarca sayfa yazı kaleme alabiliriz.
İşte başroldeki iki aktörün geçmişteki ifadeleri…
Biri ben başkan olacağım diğeri de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Aralık ayını bekleyin demişti.
Beklemeye değdi mi?
O kararı size bırakıyorum…
Amma velakin cümbür cemaatin 6+1 masa da yemekli buluşmalarda göstermelik beraberlik pozları da düzenli olarak servis ediliyordu.
Pozlara bakarsan görünürde her şey güllük gülistanlık idi…
Ama kulislerde ise kulağımıza gelen bilgilere göre 6+1 masa içten içe kaynıyor.
Her biri egoları ile yarışıyordu.
*
Tam Kılıçdaroğlu adayım diyecek iken Meral Abla birden biz Mansur Yavaş’a ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına hayır demeyiz açıklaması ile 6+1 masanın çatırdadığının ilanı idi.
Hal böyle olunca akla ilk gelen Meral Teyze, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemediğini tabanının kabul etmediğini dolaylı olarak ima etti diyebilirdik.
Bu durumda ya Akşener, masayı terk edecekti…
Ya da uygun bir kılıfla Kılıçdaroğlu’nu ekarte edecek bir formül bulunmalıydı.
İşte o formül de mahkeme kararı ile bulundu.
İmamoğlu ceza alınca hem İmamoğlu hem de Akşener’in zil takıp bir oynamadığı kaldı.
O kadar üzüldüler, üzüldüler ki teselliyi gülerek birbirilerine sarılarak buldular. Burada çırak çıkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Belki de Kılıçdaroğlu’nun başkanlık hayali sonsuza kadar bitti.
*
Bu saatten sonra altılı masa da kalır mı?
Orası da ayrı bir soru işareti.
Kalırsa da o masadan en az üç cumhurbaşkanı adayı çıkarsa şaşırmamak gerekir!..

Bu saatten sonra ben iki liderin yerinde olsam ne mi yaparım?
Kafa kafaya verip, bu yaşanılanları da beyaz perdeye aktarırım en kötü filmler yarışmasına sokar, muhtemelen en kötü filmler kategorisinde birinci olurdum…


Mehmet Yıldız
17 .12.2022 – İstanbul

33 comments

  1. Mehmet kardeşim bunların böyle olacağı belli idi zaten daha çok çatırdar lar projeleri tutmayacak inşallah

  2. Bence bu ikisi+Kılıçdaroğlu Tayyip bey karşısında siyaset çöplüğüne gider diye düşünüyorum herkesin bir esaaabı var Rabbiminde bir hesabı var İslama ve vatanına hizmet eden yüce Rabbim bunu karşılıksız bırakmaz diye düşünüyorum sizde senorya yazabilirsin Allah’a emanet olun

  3. 6+1 MASASINI KURAN EGEMEN GÜÇLER ONUNDA KILIFINI HAZIRLAMIŞTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ZİRA BUKADAR SAVRUK MUHALEFET BİR ARAYA BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN GELMEDİ MUHTEMELEN ONLARI BIR GÜÇ BİRLİKTE OLMAYA MECBUR ETTİ TEHDİLE , ŞANTAJLA VEYA BİRTAKIM VAATLERLE KİMBİLİR BELKİDE HEPSİNİN BİRİLERİNİN ELİNDE KASETLERİ VARDIR HER NE İÇİN OLURSA OLSUN SONUÇ HEPSİ KUYRUĞU KAPTIRMIŞ GÖRÜNÜYOR ŞİMDİLİK HERKES SU BULANIKKEN NEKADAR BALIK TUTABİLİRSEK TUTALIM YARIN LAZIM OLUR TELAŞINDA MERAL HANIMIN TEK DERDİ ANAMUHALEFET PARTİSİ OLMAK BAS İT EKREM İSE ALMIŞ GAZI DEVLETİ EN İYİ BEN YÖNETİRİM DİYOR MANSUR HERKETEYE YATMIŞ BEKLERKEN KILIÇDAROĞLU POSTU NE EKREME NEDE MANSURA KAPTIRMAMA DERDİNDE DİĞERLERİDE TOPLAMDA 4 PARTİNİN OY ORANI % 4 BİLE DEĞİLKEN HAVA PUSLU SU BULANIK TİLKİDEN KAÇ KIL KOPARA KÂRDIR DİYOR HELEBİR SİS DAĞILSIN SU DURULSUN KİM TİLKİ KİM KURT GÖRÜCEZ . HERKES KURTA GIRTLAĞINI KAPTIRMAMAYA OYNUYOR AMA KILIÇDAROĞLU HEDEFTE GİBİ GÖRÜNÜYOR…

    1. Kaleminize sağlık abi oldukça doğru tespitler perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş proje masa proje insanlar projesiz bir gelecek onları bekliyor

  4. Sebep sonuç ilişkisinden yola çıkarak varılan “netice kime yarıyor ise fail odur” derdi kıymetli hocam . Gel gelelim millet artık bu tür oyunlara aldanmıyor. Azizim velhasıl gülünç bir tablo…

  5. Güzel bir yorum lama, adamlar yüzde bir oy alamamış partileri de ballandirarak sunuyorlar. Hepsi CHP nin kovasına su taşıyorlar, hem de bilerek çok yazık

  6. Şuanda 6+¹ masa adaylar arasında kamuoyunda test sürüşü yapıyor. Birinciyi piste çıkardılar, balans ayarı bozuk çıktı derken, işin akışını çok iyi biliyordu, Kılıçdaroğlu’nu Almanya’ya gönderen akıl hocaları, Meral’i hemen İstanbul’a getirdi. Meral İBB de üzüntüyü kutlarken sarf ettiği “Daha yeni başlıyoruz” sözleri oyunu açık bir şekilde ortaya çıkardı. Allah Reise sağlık sıhhat versin.

  7. ülkemizin Yükselen bilinc ve akla ihtiyacı var buda bilim ve patent leşmede mümkün düşünün( faca)bir devlet bücesi kadar olurken biz kısır çatışmanın peşinde giderek siyasilerin kaprisini bu milet yeterince çekti siyaset hic birzaman bu kadar kırıcı ve pevrarsız olmamış tı halk olarak bu durumlara üzülmekteyiz. halkımız siyaset yapanlardan bilinç düzeyi daha yüksek bunları aşmaya, ve geleceğe daha iyi bakacaktır. ALLAH tüm vatandaşlarımıza kolaylık versin ne mutlu türküm diyene .

  8. Kul plan yapar Kader Gülermiş.
    Üzülmesi ağlaması gerekenler seviniyor
    Gülmesi sevinmesi gerekenler üzülüyor.
    Nasıl bir siyasi arenadır aklım almıyor.
    Ben hayatımda böyle bir seneryoyu bu kadar düzmece taraflı tarafsız her kesin hayretler içinde izlediği bir siyasi arenayı ilk defa görüyorum.
    Hak şerleri hayreyler
    Zannetmeki gayreyler
    Arif anı seyreyler
    Görelim Mevla neyler
    Neylerse güzel eyler…

  9. Bu sadece fragmandi. Fragmana bu kadar gulduysek asil gosterimde bizi neler bekliyor heycanla bekleyelim gorelim

  10. Bu oyunlar bozacak tüm iradelerin üstünde bir irade vardır MEHMET BEY
    Bu vatanın şerefli evlatları 6+1 yerle yeksan edecek Allah ın izniyle

  11. Abi son derece güzel özetlemişsiniz. Diyoruz ya unuttukları şey onların hesapları varsa Rabbimizin de bir hesabı var.

  12. Yazı başlığı, türbinlerindeki amigoların sloganlarına benzemiş. Siyaset şeytan ve şeytanlığın çokça içinde olduğu bir meslek.
    O nedenle hiçbir şey piyasaya yansıdığı gibi değil dostum. Daha dün, çok sağlam bir kaynakdan duydum. Çok üstdüzey birinin ağzından duyulan bir şey. Konuyu aktaran da bizzat şahit olmuş.
    İmamoğlu kararından bir hafta önce bu üstdüzey şahıs konuyla ilgili konuşurken “beyefendi böyle istiyor” diyor.
    O nedenle siyaset baklığında sözüm ona batmadan yürümeye çalışan,
    1. Ya cahildir,
    2. Ya da aptala yatıp, başka kaygılarla bir yerlere mesaj veriyordur.
    Sen bunlardan olma dostum.

  13. Kaleminize sağlık hocam, bu güncel konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Ayrıca web sayfanızda hayırlı olsun. Selam ve dua ile…

  14. Tebrik ederim Başkanım isabetli değerlendirmeler yapmışsınız. Birgün “Masa Nasıl Dağıtılır?” adlı bir kitap yazılırsa bu resimler lazım olacak. Masa üstünde elele tutuşanların masa altında birbirlerine tekmeler attıklarını ibretle izliyoruz.

  15. Neden mehmet bey enflasyon ve pahalilik yazmadiniz et sut alamiyoruz. Neden musluman degilmisiniz efendi?
    Tayyip abiyi seviyoruz bizde akpliyiz ama neden alamiyoruz neden

  16. Selamlar Mehmet abi,bunlardan beklenen bu idi bundan sonra ki çatırdamaları hep birlikte göreceğiz Bunların Finallerni merak ediyorum .

  17. Bunlar Bizans’ın uşakları Bizans’ın uşaklarından
    Ancak Bizans oyunları beklenir .
    Ne yaparlarsa yapsınlar Allah cc nurunu tamamlayacaktır .
    Rabbim sizlerinde yolunu açık eylesin.
    Hayırlara vesile olsun inşallah

  18. Bu kişiler tanıdık halkı kandırmak için yapamayacakları iş yoktur, İstanbul seçimlerinde yaptıkları Camiden çıkmadılar , Müslüman seçmeni kandırdılar

  19. Eline sağlık Mehmet başkanım. Çok doğru analizler. Ülkeyi kandırmak üzerine kurulmuş 6 benzemezden bu ülkeye fayda gelmeyeceği her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu seçimdede Rabbim, milletimiz doğrunun yanında olacaktır inşallah.

  20. Mehmet Bey
    Tüm dediklerinize gönülden inaniyorum
    Gönlünüze sağlık
    Çok güzel özetlemişsiniz
    Rabbim bizi Dinimizi
    Ve dahi Devletimizi şerlilerin şerrinden korusun
    Amin.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir