Millet İttifakı ve Yaşanan Depremler…

Uzunca aradan sonra tekrar merhaba;
Belki merak etmişsinizdir, neden buralarda yoktunuz diye soranlar olacaktır. Cevap verelim.
Hepimizi üzen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkiieyen deprem yaşandı.
Biz de bu süreçte enerjimizi önce insanımız diyerek deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek için yoğunlaştırdık.
Zaman zaman deprem bölgesinde, zaman zaman deprem bölgesinden İstanbul’a gelen kardeşlerimizle beraber olarak onların acılarını sarma ,üzüntülerini unutturma, yaralarına merhem olma adına karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık.
Bu vesile ile depremde kaybettiğimiz insanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa geride kalan ailelerimize de sabırlar diliyorum.
Depremi hissetmeyen ama acısını yüreğinde hisseden bizlere bu depremden hem bilimsel hem de rahmani olarak ders çıkarmayı iki koldan da bu deprem neden oldu? Diye kafa yorma gerektiğini de bu köşeden yazmış olalım.
Neticede depremler aynı zamanda ilahi emirdir…
İlahi emir olmasının yanı sıra bilimsel olarak değerlendirdiğimizde eksikliklerimizi çıkarma zamanıdır…
Bir tarafta Kahramanmaraş merkezli deprem yaşanırken diğer tarafta da Millet İttifakı’nda merkez üssü İYİ Parti olan bir deprem yaşandı…
Günlerdir, aylardır, toplanan yemek yiyen, çay içen, kahvelerini yudumlayan altılı masa kurmayları hafta içindeki son toplantılarında aday ismini masaya yatırdılar.
Yatırmaları, kalkmaları ve masanın dağılması aynı anda oldu…
Girdiği her seçimden alnının teriyle başarısızlıkla çıkan ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum deyince İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, o zaman ben yokum ne yaparsanız yapın deyiverdi…
Biz daha önce bu köşeden şunu yazmıştık: Beş tane dünya görüşü bir birbirine yakın siyasi parti kendilerinden 180 derece zıt bir siyasi görüşü nasıl oluyor da başa getirmek istiyor diye sorgulamıştık.
Bu siyasetin ruhuna aykırı diye defalarca ima etmiştik.
Bu noktada ana gövdenin önemli siyasi figürü ben yokum dedi.
Bundan sonra ne olacak?
Onu hep beraber göreceğiz.
Ama gördüğümüz şu geride kalan dört siyasi parti Gelecek, Deva, Saadet ve DP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapabilmek için kendilerini ve birkaç arkadaşını TBMM’ye atabilme adına o masada duracaklar. Yoksa tabanlarının birçoğu çoktan Millet İttifakı’nı desteklemekten vazgeçti.
Tabanlarının bu ittifaktan bir cacık olmaz dediğine şahitlik ettik.
Tavanları ne zaman şahitlik edecek?
Onu da fazlasıyla merak ediyoruz.
Ama şunu net olarak ifade etmek mümkün: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemi şimdiden hayırlı olsun…
Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse buluşmak üzere dostça kalın…

06/03/2023
İstanbul
Mehmet Yıldız

9 comments

  1. Akpartililer şapkayı önüne koyup iyi düşünmeliler çok tepkili insanlar var bunları tekrar kaxanmaktır.

  2. Kalemine sağlık Mehmet bey
    Şunuda unutmayalım ki Türkiye’de son yıllarda çok hızlı gündem değişiyor. Allah ahir ve akibetimizi hayır eylesin. Bugünlerde deprem üzerine depremler yaşıyoruz. Keçi can derdinde kasap et derdinde misali çok çabuk 50 bin gibi canlarımızı kaybettik bir kısmı ise ne olursa olsun benim olsun diyerek koltuk savaşında, Allah hakkımızda hayırlısını versin SELAMLAR

  3. Başkanım kaleminize sağlık daha önceden de dediğim gibi bundan sonraki adayın kim olduğu önemli değil benim kendi şahsi görüşüm reis kazandı bile o kabine girdiği zaman bir insan güven ortaya çıkar güvenilecek zaten bir tek reis var başka da yok

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir